Tipp vitaminhiány esetére

Különösen a téli, kora tavaszi időszakban tapasztalhatunk olyan jeleket magunkon, amelyekre feltétlenül oda kell figyelni: ezeket gyakran vitamin-, ásványianyag- és/vagy nyomelemhiány idézi elő. Nem szabad legyinteni rájuk, mert ilyenkor még könnyen és gyorsan elejét vehetjük annak, hogy nagyobb problémák jeleivé váljanak.

A többnyire téli időszakban jelentkező hiányállapotok számos okát már kívülről fújjuk, és talán épp ez lehet az oka, hogy nem figyelünk kellően a folyamatos pótlásra: a fáradtság, kimerültség, rossz közérzet, emésztőrendszeri gondok, a gyakori megfázás, vírusfertőzések, de még mozgásszervi panaszok is lehetnek vitaminhiány előjelei vagy következményei.

Érdemes megjegyezni azt az egyszerű igazságot, hogy a hiányállapot megelőzhető, hiszen pontosan tudjuk már jó előre, hogy télen majd kevésbé változatosan táplálkozunk, kevesebb napfény és friss levegő ér bennünket, jóval több szellemi és fizikai teher hárulhat ránk a több munka, család-szervezési feladat, megnövekedett napi stresszhelyzetek és még számos – menetrendszerűen előálló – életesemény, külső/belső körülmény következtében.

Ha a táplálkozással bevitt mennyiség nem pótolja a napi szükségletet, pláne, ha ez tartósan így van, akkor gondoskodnunk kell a további kiegészítésről, hogy minden rendben működjön a szervezetünkben. Sokan gondolják, hogy vitaminpótláskor valamilyen „gyógyulás-érzetet” kell érezniük, de ez nem így van: csak annyit kell tapasztalnunk, hogy „minden rendben”. Szinte nincs is olyan testi-lelki működési mechanizmus, amelyet nem befolyásol a megfelelő vitaminellátottság. A bőrünk állapotától a kedélyállapotunkon át a sebgyógyulásig, az anyagcsere folyamatok és az immunrendszer megfelelő, optimális működéséig mindenhez köze van a vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-készleteink optimális szintjének.

Bármilyen furán hangzik is, a szervezet bizony nem „magától” teljesít hibátlanul: működtetése egész életünkre szóló feladatunk, a vitaminpótlást illetően is. Ha erről sosem feledkezünk meg, annak komoly jutalmát minden egyes napunkon tapasztalhatjuk. Elmondhatjuk magunkról a legfontosabbat: köszönöm, jól vagyok.     

Vitaminpótlásra használja a Supradyn drazsét, mely nagy mennyiségben* tartalmaz 12 fontos vitamint, valamint 8 lényeges ásványi anyagot és nyomelemet.

A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer.
Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek számára.

_______________________

*a készítmény a vízben oldódó vitaminokból az ajánlott napi bevitel háromszorosának, a zsírban oldódó vitaminokból pedig az ajánlott napi bevitelnek megfelelő mennyiséget tartalmaz. Ez nagyobb rugalmasságot, hatásosságot és biztonságosságot tesz lehetővé a hiányállapotok megnövekedett kockázatának kezelésében, anélkül, hogy a készítmény miatt felmerülne a zsírban oldódó vitaminok túladagolásának veszélye.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

A SUPRADYN AJÁNLJA

 • Supradyn Immune Kids

  A Supradyn Immune Kids vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Immune pezsgőtabletta

  A Supradyn Immune pezsgőtabletta vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn drazsé

  A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer, amely 12 vitamin és 8 ásványi anyag, illetve nyomelem kombinációját tartalmazza.

  A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia filmtabletta

  13 vitamin, 9 ásványi anyag/nyomelem koenzim Q10-zel

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta

  Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia 50+ filmtabletta

  Egészségünk megőrzése mindnyájunk számára fontos, különösen 50 éves kor felett. Az idősödő szervezet már kevésbé képes hatékonyan védekezni az oxidatív stressz (azaz a sejtkárosító hatású szabad gyökök) ellen, így szükségessé válik a külső támogatás.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Kids

  A Supradyn Kids egyedülálló, célzott összetétele együttesen támogatja az idegrendszert és az immunrendszert, finom gyümölcsízű figurái pedig élvezetessé teszik a vitaminfogyasztást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Tovább a termékhez

VITAMINKERESŐ

A vitaminok és az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

Az emberi szervezet nem képes előállítani őket (a D- vitamin kivételével, ami főként UV sugárzás hatására termelődik), ezért a táplálkozás során kell a szervezetbe juttatni a létfontosságú anyagokat.

Tovább a vitaminkeresőhöz

A Supradyn Energia multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú étrend-kiegészítő filmtabletta. A Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel. A Supradyn Energia 50+, a Supradyn Immune pezsgőtabletta, valamint a Supradyn Immune Kids gumivitaminok vitaminokat és nyomelemet, a Supradyn Kids vitaminokat, omega-3 zsírsavat és kolint tartalmazó étrendkiegészítő készítmények. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

KVÍZJÁTÉK

Játsszon velünk és tudjon meg többet a vitaminokról, ásványi anyagokról és ezek fontosságáról! Tovább a kvízjátékhoz