ENERGIA MAGAZIN

Hogyan éljünk kiegyensúlyozott életet?

Bár a test és a lélek egyértelműen elkülönül, a kettő mégsem független egymástól, és szorosan összekapcsolódik. A mentális problémák a testi egészségre is kihatnak, és fordítva. Ezért is annyira fontos a test és lélek egészséges egyensúlyának megőrzése. Ez elfoglalt életmódjuk miatt sokaknak nehézséget okoz. Nap mint nap küszködnek a fáradtsággal és nem sikerül visszanyerni vagy nem tudják, miként nyerhetnék vissza energiájukat. Egy idő után már az életkedvüket is elvesztik. Erre viszont létezik megoldás.

Hogyan működik?

Ezzel a néhány egyszerű lépéssel sokat tehetünk
általános jóllétünkért:

Ikon 1

Aludjunk többet.

Szervezetünknek szüksége van az alvásra a regenerálódáshoz. Ha álmatlanságban szenvedünk, rendszeresen ugyanakkor feküdjünk le és keljünk fel. A hálószóbánk legyen sötét és csendes, és csak alvásra használjuk (mobiltelefonozásra vagy TV-nézésre ne!) Elalvás előtt célszerű kerülni a koffeinfogyasztást. A lefekvés előtti alkoholfogyasztás szintén kerülendő, mivel megváltoztathatja az alvási mintázatot és súlyosbíthatja a kimerültséget. Az alvás segíti a normál agyműködést, és javíthatja az olyan szellemi készségeket, mint az összpontosítás és a koncentráció. Ahhoz tehát, hogy minden reggel frissen ébredjünk, fontos a minőségi alvás.

Ikon 2

Kerüljük a stresszt

Ezt könnyebb mondani, mint csinálni. Első lépésben mindenesetre próbáljuk meg kideríteni, mi okozza a stresszt, utána pedig megoldást keresni rá. Ha a stressz forrása a munka, megvizsgálhatjuk, min lehetne változtatni. Beszéljünk felettesünkkel a munkaszervezésről vagy az időbeosztásról. Legrosszabb esetben akár a munkahelyváltást is fontolóra vehetjük, és megcélozhatunk a számunkra kielégítőbb karrierutat. Az is fontos, hogy szabadidőnkben képesek legyünk kiszakadni a munkából és lazítani.

Ikon 3

Mozogjunk többet!

A sport fontos a szív egészsége, az állóképesség és a jó hangulat szempontjából. Már naponta 15 percnyi testmozgás is jótékony hatással van az egészségre és az elégedettségre. Ha nehezen tudunk időt szakítani a testmozgásra, érdemes lehet fontolóra venni, hogy biciklivel járjunk munkába, vagy sétáljunk egyet az ebédszünetben. A test és a lélek egyensúlyának megteremtésében az egymást követő testhelyzetekből álló mozgássor, a tajcsi is segíthet.

Ikon 4

Töltsünk több időt a szabad levegőn.

Ha folyton bent kuksolunk, és nem megyünk ki a fényre, letargikussá válhatunk. Szervezetünknek D-vitaminra van szüksége, amelynek a legjobb forrása a napfény. A friss levegőn automatikusan energiával töltődünk fel, és jobban érezzük magunkat.

Ikon 5

Étkezzünk egészségesen és kiegyensúlyozott módon.

A megfelelő étrend egészséges mennyiségben tartalmaz fehérjét, esszenciális zsírokat, komplex szénhidrátot, vitaminokat, ásványi anyagokat és vizet. Néha mindannyiunknak kihívást jelenthet a megfelelő táplálkozás. Az olyan erősen foldolgozott termékek, mint a gyorséttermi ételek, a szénsavas üdítőitalok és a cukros édességek fokozhatják a fáradtságot, és olyan problémákhoz vezethetnek, mint a cukorbetegség, az elhízás vagy a szívbetegségek. Emellett olykor nehéz elegendő vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetünkbe. A téli időszakban kevesebb a friss gyümölcs és zöldség. Egyes élelmiszerek kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint mások. Ha tehát nem sikerül kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, vagy aggódunk amiatt, hogy szervezetünk nem jut elegendő tápanyaghoz, esetleg nincs erőnk megküzdeni a mindennapi élet nehézségeivel, a Supradyn Energia vitamin- és ásványianyag-tartalma segíthet megfelelő mennyiségben bejuttatni az értékes mikrotápanyagokat.

Ikon 6

Bánjunk jól magunkkal és másokkal.

A mindennapok rohanásában gyakran megfeledkezünk arról, hogy mi az igazán fontos, mi tesz boldoggá minket, illetve mások boldogok-e velünk. Fontos néha lelassítani, átgondolni a prioritásainkat, és időt szakítani a lazításra. Értékeljük át életünket, összpontosítsunk életcélunkra, és nemsokára helyreáll az egyensúly.

Sokak számára a munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása is nehézséget okoz. Ez különösen igaz a dolgozó anyákra, akiket gyakran lelkiismeret-furdalás gyötör amiatt, hogy visszatértek a munkába. A munkahely előnyeit (több pénz, társasági élet) gyakran beárnyékolja az amiatti bűntudat, hogy nem lehetnek a családjuk mellett. Gyakran ahhoz is túl fáradtak ahhoz, hogy élvezzük a társasági életet, és nyomasztja őket a túl sok munka. Létezik-e arany középút? Okozhat-e örömet a munka lelkiismeret-furdalás nélkül is? Nézzük meg, mennyire válnak be az alábbi módszerek:

Ikon 1

Tervezzünk be családi programokat.

Próbáljunk meg heti egy-két délutánt vagy estét csak a családra szánni. Nem kell, hogy különleges program legyen – elég együtt kirakósozni, sétálni vagy társasozni. A lényeg az, hogy gyermekeink és párunk is érezze, hogy mellettük vagyunk, és csak velük foglalkozunk. A közös vacsora remek alkalom a közös időtöltésre. Közben mindenki elmondhatja, hogyan telt a napja.

Ikon 2

Családi naptár vezetése.

Tábla vagy mobileszköz segítségével összehangolhatjuk az egyes családtagok naptárját. A hétvégén szánjunk egy órát a következő hét megszervezésére. Kérdezzünk rá családtagjainknál a terveikre, és ezek figyelembevételével tervezzük meg a hetet. Így nem csupán mindenre felkészülhetünk és elkerülhetjük a meglepetéseket, ugyanakkor időt spórolunk meg és az otthoni életet is hatékonyabbá tesszük.

Ikon 3

Beszéljünk a munkaadónkkal.

Érdeklődjük meg, hogy a vállalatnál van-e mód rugalmas vagy részmunkaidőre, esetleg fix napok kijelölésére otthoni munkavégzés céljából.

Ikon 4

Keressünk megbízható gyermekfelügyeletet.

Távollétünkben nyugodtabban bízzuk rá gyermekünket tapasztalt és megbízható emberre.

Ikon 5

Szánjunk időt önmagunkra.

Aki jól érzi magát a bőrében, az jobb társ, szülő és munkaerő lesz. Semmi sem javít a kedélyünkön annyira, mint egy is énidő: egy relaxáló fürdő, egy jó könyv vagy egy új hobbi.

Ikon 6

Töltsünk időt párunkkal.

A napi rohanásban hajlamosak vagyunk elhanyagolni társunkat. A végén már csak a gyerekekről meg a munkáról beszélünk velünk, és nem csinálunk közös programot. Hogy ne vesszen ki a romantika a kapcsolatból, havi egyszer menjünk el közösen „randira”, ahol csak egymásra figyelünk.

Sokan sóvárognak kiegyensúlyozott élet után, amely lehetőséget ad a szellemi és fizikai jóllétre, és a munka mellett a családra is jut minőségi idő. Ezt könnyebb elérni, ha életünket kissé jobban saját magunk és családunk igényei köré szervezzük. A Supradyn Energia filmtabletta és pezsgőtabletta étrend-kiegészítők szintén „energikus” segítséget jelenthetnek a rohanó mindennapokban. Tizenhárom vitamin és kilenc ásványi anyag kombinációjából állnak, amik közül a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12- és C-vitaminok valamint a biotin, a vas, a jód, a kalcium és a mangán ugyanis részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

A Supradyn Energia multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú étrend-kiegészítő filmtabletta. A Supradyn ENERGIA multivitamin, ásványi anyag és koenzim Q10 tartalmú, narancs-marakuja ízű pezsgőtabletta édesítőszerekkel étrend-kiegészítő készítmény. A Supradyn Energia 50+ filmtabletta, a Supradyn Immune pezsgőtabletta, valamint a Supradyn Immune Kids gumivitaminok vitaminokat és nyomelemet, a Supradyn Kids vitaminokat, omega-3 zsírsavat és kolint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmények. A Supradyn Immune Junior narancs ízű puha karamella étrend-kiegészítő készítmény. 
 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.