A mentális frissesség megőrzése

Mentális frissesség, a vitaminok szerepe elménk frissen tartásában

A testi- lelki egyensúly elválaszthatatlan egymástól. Fizikai és mentális állapotunk kölcsönösen hatnak egymásra: szellemi teljesítőképességünk nagyban függ testi kondíciónktól.

Gyakran hivatkozunk túlhajszoltságra, időhiányra, amikor csökken a szellemi- és a koncentrációs képességünk. Minél tovább marad valaki szellemileg és fizikailag aktív, annál kevésbé hajlamos a mentális hanyatlásra. Elménk rendszeres edzésével, gondolkodásra ösztönző tevékenységekkel sokat tehetünk szellemi frissességünk érdekében!

Számos civilizációs tényező veszélyezteti mentális frissességünket a környezeti hatásoktól a stresszes életvitelig. Ezeknek köszönhetően súlyos energiavesztés keletkezik a szervezetben, amit pótolni kell. Ebben segítenek az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminok. A D-vitamin többek között a téli hónapokban szezonálisan jelentkező depresszió megelőzésével és leküzdésével veszi fel a harcot. Az E-vitamin az immunrendszert és az idegeket erősíti, a sejtfalakat védelmezi. Az univerzális hatású C-vitamin az anyagcsere mellékhatásaként képződő szabadgyököket köti meg. A cink részt vesz az enzimek működésében, hozzájárul a szellemi frissesség megőrzéséhez. A szellemi funkciók javításáról a B-vitaminok és a folsav rendszeres bevitele gondoskodik. A koncentrációt és a memóriát a B1 vitamin tartja karban. A B6 vitamin pedig segít a fáradtság, a kimerültség csökkentésében, a megfelelő fizikai, mentális erőnlét fenntartásában. A B12 vitamin az idegrendszer zavartalan működéséért felel.

Forrás:

Táplálkozás és Tudomány Hírlevél, VII. évfolyam 8. szám, 2006. augusztus (MDOSZ)
Táplálkozási Akadémia Hírlevél, V. évfolyam 3. szám, 2012. március (MDOSZ)
www.hazipatika.com
www.webbeteg.hu
www.jokozerzetkozpont.hu

A SUPRADYN AJÁNLJA

 • Supradyn Immune Kids

  A Supradyn Immune Kids vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Immune pezsgőtabletta

  A Supradyn Immune pezsgőtabletta vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn drazsé

  A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer, amely 12 vitamin és 8 ásványi anyag, illetve nyomelem kombinációját tartalmazza.

  A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia filmtabletta

  13 vitamin, 9 ásványi anyag/nyomelem koenzim Q10-zel

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta

  Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia 50+ filmtabletta

  Egészségünk megőrzése mindnyájunk számára fontos, különösen 50 éves kor felett. Az idősödő szervezet már kevésbé képes hatékonyan védekezni az oxidatív stressz (azaz a sejtkárosító hatású szabad gyökök) ellen, így szükségessé válik a külső támogatás.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Kids

  A Supradyn Kids egyedülálló, célzott összetétele együttesen támogatja az idegrendszert és az immunrendszert, finom gyümölcsízű figurái pedig élvezetessé teszik a vitaminfogyasztást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Tovább a termékhez

VITAMINKERESŐ

A vitaminok és az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

Az emberi szervezet nem képes előállítani őket (a D- vitamin kivételével, ami főként UV sugárzás hatására termelődik), ezért a táplálkozás során kell a szervezetbe juttatni a létfontosságú anyagokat.

Tovább a vitaminkeresőhöz

A Supradyn Energia multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú étrend-kiegészítő filmtabletta. A Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel. A Supradyn Energia 50+, a Supradyn Immune pezsgőtabletta, valamint a Supradyn Immune Kids gumivitaminok vitaminokat és nyomelemet, a Supradyn Kids vitaminokat, omega-3 zsírsavat és kolint tartalmazó étrendkiegészítő készítmények. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

KVÍZJÁTÉK

Játsszon velünk és tudjon meg többet a vitaminokról, ásványi anyagokról és ezek fontosságáról! Tovább a kvízjátékhoz