A fizikai frissesség fontossága

Mozogjunk, sportoljunk, töltődjünk fel aktívan!
A fizikai frissesség fontossága

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a jó közérzet, az egészség nem magától értetődő. Meg kell érte dolgoznunk, oda kell figyelnünk egészségünkre.

Az egészséges táplálkozás mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, amit ajánlott minél fiatalabb életkorban elkezdeni. A gyerekek természetes megnyilvánulása a mozgás, ezt érdemes megtartani, illetve helyes irányba terelni.

A környezeti tényezők negatív hatásaival szemben is védelmet nyújthat a fizikai aktivitás. A rendszeres testmozgás javítja állóképességünket, segít elkerülni az elhízást és az ehhez kapcsolódó lelki és fizikai tünetek megjelenését.

A mozgásszegény életmód a szervezet legyengüléséhez vezethet, ezáltal növelheti a betegségek kialakulásának kockázatát. Ez a kockázat csökkenthető, ha rendszeresítjük életünkben a testmozgást és figyelünk a rendszeres vitaminbevitelre az egészséges táplálkozás mellett.

Nemzetközi összehasonlításban nagyon kedvezőtlenek a magyar lakosság egészségügyi mutatói, köztük a várható élettartam, a szív- és érrendszeri betegségek okozta korai halálozás, a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása és a magas vérnyomás. Évről–évre nő az elhízott gyermekek aránya, a mozgásszervi elváltozások kockázata. A helytelen táplálkozás mellett ennek okai a mozgásszegény életmódra vezethetőek vissza. A magyarországi felnőtt lakosság 60%-a nem végez rendszeresen testmozgást és amennyiben igen, akkor ez nem haladja meg a napi tíz percet.

Mozogjunk, sportoljunk, töltődjünk fel aktívan!

Amire időt és figyelmet szánunk, az meghozza a gyümölcsét.  Nem kell feltétlenül gyors, látványos eredményre törekednünk. A rendszeres, avagy csak időnkénti gyaloglás, kocogás, futás, biciklizés, kirándulás, úszás vagy bármiféle aktív szabadidős tevékenység elősegíti közérzetünk javulását. Szánjunk legalább napi tizenöt percet testünk karbantartására, fizikai frissességünk megőrzésére. Olyan elfoglaltságot válasszunk, ami érdeklődési körünknek megfelel és örömet szerez.

Mindenfajta koncentrált mozgás endorfint („boldogság–hormont”) szabadít fel, ami javítja a kedélyállapotot és serkenti az immunrendszer aktivitását.

Tegyük mindennapjaink részévé a rendszeres mozgást!

Forrás:

http://www.med-courier.com/index.phtml?pid=230000&id=369
http://www.oefi.hu/nepeuprg.htm
http://patikapedia.hu/endorfin

A SUPRADYN AJÁNLJA

 • Supradyn Immune Kids

  A Supradyn Immune Kids vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Immune pezsgőtabletta

  A Supradyn Immune pezsgőtabletta vitaminokat és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn drazsé

  A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer, amely 12 vitamin és 8 ásványi anyag, illetve nyomelem kombinációját tartalmazza.

  A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia filmtabletta

  13 vitamin, 9 ásványi anyag/nyomelem koenzim Q10-zel

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta

  Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Energia 50+ filmtabletta

  Egészségünk megőrzése mindnyájunk számára fontos, különösen 50 éves kor felett. Az idősödő szervezet már kevésbé képes hatékonyan védekezni az oxidatív stressz (azaz a sejtkárosító hatású szabad gyökök) ellen, így szükségessé válik a külső támogatás.

  Tovább a termékhez
 • Supradyn Kids

  A Supradyn Kids egyedülálló, célzott összetétele együttesen támogatja az idegrendszert és az immunrendszert, finom gyümölcsízű figurái pedig élvezetessé teszik a vitaminfogyasztást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Tovább a termékhez

VITAMINKERESŐ

A vitaminok és az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

Az emberi szervezet nem képes előállítani őket (a D- vitamin kivételével, ami főként UV sugárzás hatására termelődik), ezért a táplálkozás során kell a szervezetbe juttatni a létfontosságú anyagokat.

Tovább a vitaminkeresőhöz

A Supradyn Energia multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú étrend-kiegészítő filmtabletta. A Supradyn Energia Plus multivitamin, ásványi anyag, koenzim Q10 tartalmú, narancs és maracuja ízű étrend-kiegészítő pezsgőtabletta, édesítőszerekkel. A Supradyn Energia 50+, a Supradyn Immune pezsgőtabletta, valamint a Supradyn Immune Kids gumivitaminok vitaminokat és nyomelemet, a Supradyn Kids vitaminokat, omega-3 zsírsavat és kolint tartalmazó étrendkiegészítő készítmények. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

KVÍZJÁTÉK

Játsszon velünk és tudjon meg többet a vitaminokról, ásványi anyagokról és ezek fontosságáról! Tovább a kvízjátékhoz