Supradyn drazsé
Vény nélkül kapható gyógyszer

Supradyn drazsé
Vény nélkül kapható gyógyszer

A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer, amely 12 vitamin és 8 ásványi anyag, illetve nyomelem kombinációját tartalmazza.

A vitamin-mennyiségeket az Európa Tanács és az USA Nemzeti Kutatási Tanács által javasolt NRV (ajánlott napi bevitel) alapján határozták meg.

A vitaminok létfontosságú anyagok. Nélkülözhetetlenek a szénhidrátok-, az energia-, a lipidek-, a nukleinsavak és a fehérjék metabolizmusában, valamint az aminosavak, a kollagén és a neurotranszmitterek szintéziséhez. Amellett, hogy a vitaminok a szervezet alapvető metabolikus folyamataiban vesznek részt, szerepük van a metabolikus folyamatok szabályozásában és koordinálásában. A vitaminok nélkülözhetetlenek a csontok növekedéséhez, a sebgyógyuláshoz, az érrendszer épségéhez, a mikroszómális gyógyszer-metabolizmushoz és méregtelenítéshez, az immunműködéshez, a fejlődés és differenciálódás stb. során.

Az akut vitaminhiány ismert következményein kívül egyre több adat bizonyítja a megfelelő vitaminellátottság szerepét a betegségek megelőzésében és az egészség és a fizikai-, szellemi teljesítőképesség fenntartásában.

Az ásványi anyagok, nyomelemek szintén létfontosságú anyagok. Sokféle élettani szerepük van: katalizálnak számos enzimatikus reakciót, strukturális alkotórészei az enzimeknek, hormonoknak, neuropeptideknek és hormon receptoroknak, több ponton részt vesznek a metabolizmusban, ingerületátvitelben, a csontok és a fogak felépítésében stb.

Szedése fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin- és ásványianyag- hiányos állapotok megelőzésére és kezelésére ajánlott.

A Supradyn drazsét magas hatóanyag tartalom jellemzi: a készítmény a vízben oldódó vitaminokból az ajánlott napi bevitel háromszorosának, a zsírban oldódó vitaminokból pedig az ajánlott napi bevitelnek megfelelő mennyiséget tartalmaz. Ez nagyobb rugalmasságot, hatásosságot és biztonságosságot tesz lehetővé a hiányállapotok megnövekedett kockázatának kezelésében, anélkül, hogy a készítmény miatt felmerülne a zsírban oldódó vitaminok túladagolásának veszélye.

A Supradyn drazsé vény nélkül kapható gyógyszer.

VÁSÁRLÁS

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Összetevők 1 db drazséban

Vitaminok

 

A-vitamin

3333 NE

B1-vitamin (tiamin)

20 mg

B2-vitamin (ribo!avin)

5 mg

B6-vitamin

10 mg

B12-vitamin

0,005 mg

C-vitamin

150 mg

D3-vitamin (kolekalciferol)

500 NE

E-vitamin

10 mg

Biotin

0,25 mg

Folsav 

1 mg

B5-vitamin (kalcium-pantotenát/pantoténsav)

11,6 mg

B3-vitamin (nikotinamid/niacin)

50 mg

Ásványi anyagok és nyomelemek

 

Kálcium

51,3 mg

Foszfor

23,8 mg

Magnézium

21,2 mg

Vas

10 mg

Réz

1,0 mg

Cink

0,5 mg

Mangán

0,5 mg

Molibdén

0,1 mg

Szerezz hasznos tippeket! Töltsd fel magad ötleteinkkel, tudd meg hogyan érezheted magad energikusabbnak és egészségesebbnek.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!